Språk Språk

ÅPNINGSHELG F 15 VERKSTED

29. OG 30. SEPTEMBER

Det gamle vognskjulet på Alby har gjenoppstått som et formidlingssenter. Med samtidskunsten i sentrum skal dette bli en aktiv arena for barn, ungdom og voksne.

Lørdag er det offisiell åpning av bygget med kulturminister Trine Skei Grande (V) og slampoesi med slampoet Sarah Camille Ramin Osmundsen og ungdom fra Moss VOKS.

Søndag inviteres du til en rekke ulike verksteder. Du kan være med å lage land art, få oppleve en virtuell reise med bind for øynene, lage installasjon ved å tegne i rommet og designe din egen t-skjorte.

Kunstprosjektet Flytende Landskap, av og med Landing, pågår parallelt med verkstedene. Fem dansere med nesten 1000 meter lianer laget av tekstil, vil langsomt bevege seg i landskapet.

Enkel servering begge dager.

Vi ses på F 15 verksted!

Fotomontasje: Arkitekturverket
Fotomontasje: Arkitekturverket
Fotomontasje: Arkitekturverket
Fotomontasje: Arkitekturverket

Program F 15 verksted lørdag 29.september

Kl 14.00

Velkommen ved Punkt Øs styreleder Ingjerd Schou

Tale ved MKEiendom prosjektleder Kamilla Johannesen og daglig leder Bengt Olimb. Overrekkelse av nøkkel til Punkt Øs styreleder.

Hilsen fra Punkt Øs direktør Dag Sveinar, ordfører i Moss Hanne Tollerud og varaordfører i Østfold fylkeskommune Siv H. Jacobsen.

Kulturelt innslag: Slampoet Sarah Camille Ramin Osmundsen og ungdom fra Moss VOKS.

Kulturminister Trine Skei Grande åpner F 15 verksted.

Alle velkomne! 

Program F 15 verksted søndag 30. september

Kl 12.00-15.00

Drop-in verksted:

Land art

Vi skal i fellesskap lage en større installasjon i hagen på Alby med inspirasjon fra Sky Mirror av Anish Kapoor.

Sted: i den tidligere grønnsakshagen

 

Symphony – Tunnel Vision av Lundahl & Seitl

I dette virtuelle verket får deltagerne i oppgave å lede hverandre. Med bind for øynene og med en forførende stemme på øret, blir man som «follower» ledet av en «leader» inn i sin egen forestillingsverden.

Sted: indre gårdsrom

 

Å tegne i rommet – Kjell Varvin

I verkstedet Å tegne i rommet kan du lage romtegninger som fortløpende postes på Galleri F 15s Instagram.

Sted: 1.etg i F 15 verksted

 

Verkstedsbord

Med litt annerledes oppgaver, gode materialer og frihet til å eksperimentere vil dette tilbudet appellere til både barn og voksne.

 Sted: 1.etg i F 15 verksted

 

T–skjorteverksted

I t–skjorteverkstedet kan du lage ditt eget design med tekst og symboler.

Sted: 2.etg i F 15 verksted

 

Flytende landskap

Flytende landskap er en steds- og situasjonsspesifikk hendelse av og med Landing. Den realiseres med fem dansere og nesten 1000 meter lianer laget av tekstil. Lianene er inspirert av ytre landskap (natur) og indre landskap (kropp), og gir assosiasjoner til innvoller, skog, tarmer og tang. Danserne skaper tablåer som sakte forandrer seg, lik et landskap som eroderer, bygges eller synker,s og etablerer samtidig situasjoner der skillet mellom utøvere, lianer, publikum og sted blir mindre tydelig.

Landing er en produksjonsenhet som driftes av dansekunstnerne Venke Sortland, Sigrid Kopperdal og Ida Gudbrandsen. Scenografi og kostymer: Camilla Wexels Riser

Sted: på Alby

Alle velkomne, gratis inngang!