Språk Språk
Photographer: Terje Holm

WIEN&LILLESTRØM VOL II, VISQUEEN

30.november-26. januar

Kine Lillestrøm og Heidi Marie Wien viser arkitektonisk maleri, og undersøker forholdet mellom maleri og arkitektur, og den kroppslige erfaring av rom.

Vibeke Bärbel Slyngstad

VIBEKE BÄRBEL SLYNGSTAD, MODERN CLASSICS

30. november- 26. januar

Modern Classics er tittelen på en av Slyngstads serier, og det er malerier herfra vi viser i første etasje. Kontraster mellom streng modernistisk arkitektur og naturfenomen eller mennesker, veksling mellom illusjon og brudd på denne, gir en spenning i maleriene og mange innfallsvinkler for å se på maleriet med nye øyne.

Kasbah_lite_F15_24[1]

KASBAH VANDRING I & II

28. september -17. november

Hans Hamid Rasmussen. Installasjon og broderte arbeider.

Inviterte kunstnere: Steinar Laumann, Maia Josefine Birkeland, Hanna Roloff, Klara Maja Linnéa Pousette, Margareth Elise Kaale, Monika Mørch Hauge, Theodor Barth.

 

Aurora Passero. Ecstatic Manner, 2012

Parabol

28. september -17. november

Aurora Passero, Camilla Steinum, Kirsti Willemse, Ann Cathrin November Høibo og Maria Brinch

 

EM Kjøkken-1200x800-1_640x423

MUNCH OG MOSS 1913-1916

1. juni -15. september

Punkt Ø-Galleri F 15 henter fram en mindre kjent historie fra Munchs liv i utstillingen Munch og Moss 1913-1916. Historien om Edvard Munch og hans tid på Jeløy, og hva han arbeidet med da han bodde på Grimsrød gård i Moss.

Nar_sol_gar_ned_18_640x360

Drama & Digte. Aurora Sandlilje tolker tekster av Dagny Juel Przybyszewska

1. juni - 15. september

Kurator: siv Hofsvang Samtidskunstneren Aurora Sandlilje tolker Dagny Juel (1867-1901) dramatikk fra Munchs samtid, et drama som ble sterkt kritisert da det utkom.

TENDENSER 2013. TENDERNESS

23.mars - 19. mai

Galleri F 15 har helt siden 1971 arrangert utstillingsserien Tendenser. I 2013 arrangeres Tendenser for 40 gang. Det er en viktig milepæl og en grunn for markering. Punkt Ø har engasjert Glenn Adamson som kurator. Han er sjef for forskningsvirksomheten på Victoria & Albert Museum i London og en kjenner av skandinavisk kunsthåndverk. Han har valgt undertittelen ”Tenderness” på sin versjon. Til utstillingen er det produsert en enkel katalog, og det legges opp til et seminar og andre arrangementer for å feire jubileet.

Foto: By the Window, 2003–2004, by Gunnel Wåhlstrand. Photograph Björn Larsson. Private Collection

Tonje Bøe Birkeland. Bayanzag 1931

Typer og Arketyper

19. januar - 10. mars

Cindy Sherman (USA), Vibeke Tandberg (NO), Cajsa von Zeipel (SE), Tonje Bøe Birkeland (No)

Opp gjennom kunsthistorien har det å avbilde mennesker, og å formidle egenskaper og mentale tilstander, vært et hovedområde for billedkunsten. Portrettet skal vise individuelle trekk ved den som avbildes, ha en allmenngyldighet som gjør at betrakter kan kjenne seg igjen, og rekvisitter (eller attributter) som gir oss muligheten til å se hvilken posisjon i samfunnet den portretterte har. Samtidskunstens kjerne er grenseoverskridende og undersøkende, og portrettgenren har blitt brukt til å være med på å endre vårt blikk på kunsten. I denne utstillingen bruker kunstnerne sin egen kropp som utgangspunkt i verkene, men uten at verkene kan karakteriseres som selvportrett. Kunstnerne skaper alle en spenning mellom individet og det allmenne, mellom portrettet og stereotypen.
grand1

The Island-A Case Study of a Collector’s Mind

19.januar -10.mars

Hyun – Jin Kwaks prosjekt "The Island" er satt sammen av fotografi, fotoinstallasjon og video. Prosjektet har en styrke som kommer blant annet fra de sterke estetiske og emosjonelle kvalitetene, men også de samfunnsmessige implikasjonene i verkene. Kunstneren utforsker en persons mentale sider gjennom rekvisitter og miljøer som omgir denne personen.